sayang2 buntal

19 Sep 2012

belajar daripada kesilapan :')

assalamualaikum dan hai :))

alhamdulilah..hari ni akhirnya habis juga exam trial..hari ni exam ekonomi asas.. boleh tahan jugak lah soalannye...hehehhe..pape pon buntal pasrah dan tawakal dengan keputusan exam nanti... bak kata cikgu bm 1, jangan kita pandang ke belakang lebih baik kita pandang ke depan.. kerana pandang belakang sudah terjadi..pandang depan apa akan terjadi.. betuk tak??? huhuhu.. :D

lepas exam ni buntal tak boleh duduk senang lenang..sebab lagi sebulan je nak spm..yeah..spm adalah penentu dimana buntal akan sambung belajar... memang hati ni berdebar bila diingatkan balik... sebelum tu maaf lah yer..kalau buntal dah lama tak update..harap korang paham... #ayat bodek#... ^__^

walaupon sebelum ni banyak dugaan yang datang...buntal masih bertahan dengan ape yang terjadi..memang betul kata hati buntal..selagi kita bersabar dengan dugaan ni.. insyaallah akan ada hikmah nye..yeah..hikmahnye..persahabatan buntal dengan kawan2 semakin erat..walaupon jarang tegur..tapi takde lah macam dulu..ooppss..tak mau ingat lagi..huhuhu..past is past sayang.. :') 



walau pun hati ni masih terluka dengan ape yang terjadi..tapi Allah telah mengganti kan ku dengan kegembiraan iaitu dengan hadirnya tiga orang insan dalam diri buntal... memang betul cakap orang..apabila kita mengharap tak mungkin kita akan dapat.. apbila kita tak mengharap kemungkinan akan dapat.. itu semua kuasa ALLAH.. buntal tak bangga apabila ada tiga orang yang hadir dalam hidup buntal..malahan buntal lagi takut sebab ni membabitkan perasaan orang..buntal dapat rasa apabila ditolak cinta nye... 

buntal pernah bagi tahu diaorang..kalau ada jodoh tak kemana...sebab mulai sekarang..buntal taknak pikir2 pasal cinta ni..sebab buntal nak fokus kat exam spm nanti... buntal taknak fikiran buntal terganggu dek cinta... ape faedah yawww... huhuhuhu :P ... buntal rasa lebih baik kawan dulu..sebab kawan tu indah daripada cinta... cewahhh... hahaha... tapi yang pasti..buntal dah jarang nangis..sebab buntal mula dekatkan diri kepada ALLAH apabila buntal susah, sedih dan gembira... 


 Semalam awak datang ke dalam hidup saya. Saya cuba berikan cinta semampu yang saya tahu. Awak ajar saya, apa tu kasih sayang, awak ingatkan saya apa itu rindu. Tapi tiba-tiba awak hilangkan diri. Tanpa beritahu apa salah saya yang sebenarnya..Hari ini, saya cuba jadi kuat. Cuba menjadi tekad seperti mana diri saya sebelum awak muncul dalam hidup saya. Andai kata, di luh mahfuz mmg sudah tertulis nama awak sebagai takdir hidup saya, saya terima dengan hati terbuka. Sebab saya masih sayangkan awak. Tapi jika ada yang lain tertulis "dia" adalah jodoh saya yang sebenarnya, saya minta 1 sahaja. Doakan saya mampu lupakan awak. Sebab saya mahu mencintai pasangan dunia dan akhirat saya setulus hati. Kerana dialah " pelengkap buat kaki saya melangkah ke syurga "  



walau pun banyak dugaan dan halangan yang ditempuh oleh buntal..buntal bersyukur..sebab dengan menghadapi semua ni telah mematangkan buntal untuk membuat sesuatu keputusan...memang sukar untuk hadapi..tetapi sekiranya tiada usaha, takde lah hasil nye..right?? pape pon alhamdulilah..buntal masih diberikan peluang lagi untuk bernafas di muka bumi ALLAH yang serba indah ini.. dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim.. SAYA NOOR NADHIRAH BT SHARIFF MEMOHON MAAF SEKIRANYA SAYA TELAH MELUKAI HATI ANDA... MAYBE SAYA TAK SENGAJA.. MANUSIA TIDAK PERNAH BUAT SILAP.. DOAKAN SAYA MENDAPAT KEPUTUSAN TERBAIK DALAM SPM NANTI... AMIN... 

MAAF..LEPAS NI JARANG UPDATE... SPM TIME.. ^__6
DEAR,
nadhirah 

  


TERIMA KASIH SINGGAH, BACA DAN KOMEN :)

6 comments:

Sue PeLik said...

cintailaaa pelajaranmu seperti mana engkau cintakan seseorang! :)

noor nadhirah said...

yup ..betul tu...:)
pelajaran merupakn kejayaan seseorang tu..hehehe
thanks dear :D

Nasuha said...

selamat menghadapi spm yg bkl mndtg.
sdr x sedr tnggl 40 hari lagikn..

Nor Amira said...

good luck untuk spm nanti ....chayok!

noor nadhirah said...

terima kasih dear,,,
insyaallah..semua kaan ok.. :D

noor nadhirah said...

terima kasih amira...
doakan saya ..hehhe.. :D

diubah suai oleh cik buntal