sayang2 buntal

1 Sep 2012

itulah dugaan allah..

assalamualaikum and hai :)) (sambil dgr lagu bole chudiyan ) :P

wah..lagi dua hari jer nak trial..buntal sempat lagi nak online sana , raya sini..heheheh..takpe2..hilangkan stress kejap..ngee~.. walaupon nampak buntal macam tak risau jer untuk trial ni..dalam hati ni..ya allah..hanya dia jer yang tau betapa berdebarnye nak jawab exam.. :D

semalam lepas raya ngan kawan2 buntal.. buntal rehat jap kat dalam bilik sebelum tido..hehehe..buntal tiba2 teringatkan kata2 cikgu sejarah buntal.. korang nak tahu ape yang cikgu sejarah buntal cakap.. SEMAKIN KITA NAK DEKAT EXAM,  SEMAKIN BANYAK DUGAAN, CABARAN, MASALAH AKAN DATANG BERTIMBUN-TIMBUN.. jadi buntal pon pikirkan balik.. memang betul.. lagi beberapa hari jer lagi nak trial..masalah buntal datang..kalau sikit boleh lagi hadapi..tapi..satu per satu..memang payah nak selesaikan..tapi setiap masalah ada jalan selesainye kan..right?? .. buntal tak pernah berputus asa..buntal sabar, doa, tak cepat melenting.. itu lah buntal..

marah macam mana sekali pon takkan ada penyelesaian nye...kenapa buntal cakap macam tu..sebab masa hari khamis..mr.MH marah gila kat buntal.. sebab ape..biarlah kawan2 buntal je yang tahu.. :').. memang buntal terkedu.. buntal nangis... nangis bukan sebab takut..sebab terkejut.. sape yang tak nangis tibe2 orang yang kita sayang mengamuk dengan kita.. ermm..takpe past is past ^__^


ermm...tapi buntal lawan balik cakap dia..sape yang tak panas kan..tapi.. buntal lepas marah, buntal akan menangis..sebab buntal akan pikir kenapa buntal nak marah anak orang.. ermm ..pelik memamg pelik.. :)) sampai sekarang buntal tak tahu macam mana nak pulihkan persahabatan kiteorang..bukan buntal sorang jer..kawan2 yang lain pon sama.. sebab kiteorang satu kelas..gaduh pon tak kemana.. hari2 hadap muka sama jer... :O


 ya allah..kau kembalikan lah senyuman ku seperti ini..kau tenangkan lah hatiku dan berikan lah aq kesabaran yang kuat untuk hadapi dugaan ini.. ya allah ya rahman ya rahim..kau satu kan lah rakan2 ku yang sekarang ni telah bermusuhan..aq taknak memutuskan silaturahim yang telah dipupuk daripada dulu.. kau berikan lah petunjuk untuk menyelesaikan nye... aq tidak kuat seperti orang lain..aq lemah..aq perlu kekuatan darimu, ya allah.. amin .. 

:')

DEAR,
nadhirah

TERIMA KASIH SINGGAH, BACA DAN KOMEN :)

No comments:

diubah suai oleh cik buntal