sayang2 buntal

19 Jan 2013

kenapa termimpi bekas kekasih??

Assalamualaikum dan hai.. =))


  
"kadang-kala kenangan dulu mampu membuatkan air mata kita mengalir tanpa kita sedar walaupun kini kita sudah bahagia dengan orang tersayang :)"

 korang2... buntal nak tanya.. korang pernah mimpikan bekas kekasih atau dikenanli ex boy/girl.. ape perasaan korang bila dapat mimpikan dia?? adakah korang akan menangis?? atau korang akan cakap " ah, lantak lah.. yg pasti aq dah ada yang sayang".. emmm.. macam tu ker?? kalau ada yang lain, cuba lah kongsikan ngan buntal.. huhu..

sebenarnya .. semalam sedap tengah tido..yelah..kat Kluang ni dekat satu hari hujan tanpa henti.. tu yang tido siap boleh termimpi-mimpi.. buntal tak sangka pon buntal boleh mimpikan cik ted lagi.. kalau nak tahu siapa cik tedd tu.. buka lah entry yang lama2 tu.hahaha.. why??? kenapa mesti dia?? kenapa tak orang yang ada ngan buntal sekarang??? serius.. lepas buntal mimpikan cik tedd, buntal terus tersedar dan airmata buntal jatuh... maybe mimpi buntal tu ada kena mengena dgn kenangan lalu..jap buntal ingat balik.. hehe..

dalam mimpi seingat buntal.. buntal terjumpa dia dekat Kluang Mall.. masa tu terserempak depan pizza hut.. masa tu, buntal tak perasan dia pon.. kawan buntal yang nampak.. dia cakap ngan buntal " nad, tu bukan .......... ke?? ".. buntal pon terus tercari -cari.. sekali dah nampak.. buntal just smile jelah.. yelah.. takkan nak lompat2 kot.. dah macam orang gila gayanya.. haha.. buntal yang mula2 bagi salam kat dia.. then, dia pon jawab.. lepas tu, kiteorang berhenti kat tepi escalator tu dan berbual-bual.. masa tu, tak silap buntal, jarak buntal ngan dia jauh sikit.. huhu. kemudian, kiteorang pon berborak macam jumpa kawan lama.. =))

lepas tu, dia ajak jalan2 sambil berborak.. tengah jln2, kiteorang duduk dkt bangku berhampiran dkt song box karaoke.. kiteorang pon duduk ala malu2 gitu.. huhu.. lepas tu, masa syok bergurau senda.. tetibe dia cakap.. " nad dgn sape skrg?? nad, ...... still sayang nad... ...... rindukan nad.. " what??? apekah semua ni... dulu cik tedd yang lepaskan buntal.. now, cik tedd cakap macam tu... ape ni...

sekali buntal terus pergi taknak bercakap ngan dia....dan ......................... buntal pon terbangun daripada tido... Ya Allah.. apakah maksud mimpi tu.. mimpi ni sampai sekarang buntal teringat- ingat... buntal taknak.. sebab hati buntal sakit sangat..  lagipon.. sekarang ni buntal dah ada orang yg buntal sayang.. dia pun dah ada kehidupan dia sekarang.. buntal nak dia just kawan.. dah taknak lebih dari tu.. tapi.. kalau takdir Allah macam mana kita nak ubah right??.. kita perlu redha dengan semuanya... =')


 "Jangan rindu ex , jangan sayang ex , jangan ingat ex . Sebab apa ? Kalau dia ikhlas sayang kita , dia takkan pernah jadi EX "

"Dear Ex, Jangan datang bila saya dah lupakan awak dan Move on. Jangan cakap awak sayang kan saya sebab dulu awak yang tinggalkan saya."

DEAR,
nadhirah

TERIMA KASIH SINGGAH, BACA DAN KOMEN :)

3 comments:

Farina Hunny said...

baru je post pasal e jugak :'p

noor nadhirah said...

baru post pasal e ???
hehe..xpaham lah kak?? ^__^

Deyx ieylha said...

Fira ade termimpi yang Fira nangis sambil tu dia pujuk Fira. Dia tanya kenape Fira tak balas mesej dia. Fira pun jawab handphone rosak. semakin kuat Fira nangis semakin erat dia pegang tangan Fira.

diubah suai oleh cik buntal